غذاهای محلی و سوغات اردبیل

 

 

غذاهای سنتی اردبیل


آش دوغ؛ غذای سنتی اردبیل.


از غذاهای سنتی اردبیل می‌توان به آش اوماج، آش دوغ، آش شیر، آَش یارما، بزباش، پیچاق قیمه، تاس‌کباب، ترحلوا، ترشی‌قرمه، چیغیرتما، حلوای زرد، حلوای زنجبیل، خشیل، خورش قاتق، ساج‌ایچی، سوغان‌سو، قرمه‌سبزی، قویماق، قیساوا، قیقاناق، کوفته،گیلدیک آشی(نسترن وحشی)ازآشهای سنتی، لونگی و هرا اشاره کرد.

آش دوغ( آیران آشی ) مهم‌ترین غذای سنتی اردبیل است و به‌عنوان غذای سنتی جهانی شناخته شده‌است.[۴۹]

سوغات اردبیل


عسل طبیعی سبلان.


از مهم‌ترین سوغات اردبیل می‌توان آب‌نبات، تخمهٔ آفتابگردان، قره حالوا (حلوای سیاه)، سرشیر، شیرینی‌های محلی، شكلات روسته، عسل طبیعی سبلان، عصارهٔ گل‌های سبلان و کره را نام برد.

حلوای سیاه اردبیل معجونی است که از جوانهٔ گندم و کرهٔ طبیعی تهیه می‌شود و بسیار مقوی و نیروزا می‌باشد.


آش های سنتی اردبیل

اوماج آشی: ـ آشی همانند دیگر آشها،در آخر کار به آن خمیرهای ریز گلوله شده می ریزند.

اون بئش آشی: ـ (آش پانزده)این آش در پانزدهم ماه رمضان پخته می شود باید که پانزده رقم مواد در آن باشد.

معمولا آنها :تره،جعفری،تلخون،اسفناج ُگشنیز،نخود،لوبیا،برنج آش،بلغور،عدس،روغن،هویج،برگ کلم و نمک می باشد.

تورشولو آش:ـ (آش ترش) علاوه بر مخلفات سایر آشها در آن آلبالوی خشک و نمک سود شده می ریزند.

تره تونده آشی:ـ(آش تره و تونده)نام فارسی ندارد.گیاهی است محلی و بسیار با خاصیت،از این گیاه در تهیه آش استفاده می شود.نزدیک به پیچک است نوع آن.

تندیر آشی:ـ(آش تنور)آش بدون سبزی است، مواد آن نخود،بلغور،قیمه گوشت می باشد.

داش کلم آشی:ـ(آش کلم)همانند دیگر آش هاست،در آن کلم قلمبه ریز شده و قبلا پخته شده است استفاده می شود.

پامادور آشی:ـ(آش گوجه فرنگی)در آن به جای آب معمولی گوجه فرنگی رنده شده می ریزند.

اریشته آشی:ـ(آش رشته)همانند بقیه آش هاست.در آن رشته مخصوص آش (خام)و کشک اضافه می کنند.

یارما آشی:ـ(آش بلغور)در این آش از بلغور استفاده فراوان می شود.

یوغورت آشی یا قاتیق آشی:ـ(آش ماست9رایج ترین آش،همانند دیگر آش هاست.موقع خوردن به آن ماست اضافه می کنند.

 



برچسب : کار در اربیل